Regio huis aankopen met hulp van Meneer de Aankoopmakelaar Arnhem
16852
page-template-default,page,page-id-16852,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Regio Arnhem

 

Arnhem, Oosterbeek, Renkum, Heteren, Driel, Elst, Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren, Westervoort, Huissen, Rosendaal, Doorwerth, Wolfheze, Ede, Wageningen, Zutphen, Apeldoorn.

Arnhem

 

De prachtige natuurlijke omgeving van Arnhem met de reliëfrijke Veluwe, zijn bossen en heidevelden, het rivierenlandschap van Rijn en IJssel en het Betuwse polderlandschap maakt van de stad een fijne plek om te wonen. Dankzij de vele stadsparken dringt het groen tot ver door in de woonwijken wat Arnhemmers de mogelijkheid biedt dicht bij huis te ontspannen in een natuurlijke omgeving. Het prachtige Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Tot de gemeente Arnhem behoren de stad Arnhem, de dorpen Elden en Schaarsbergen, de buurtschappen De Praets en ’t Vlot en delen van de buurtschappen Terlet en Deelen. De gemeente telt 161.961 inwoners per 1 augustus 2020.

 

Veel mensen komen naar Arnhem om te winkelen, vooral in Arnhem-Centrum met de bekende Ketelstraat, Roggestraat, Vijzelstraat, Rijnstraat, Koningsstraat, Bakkersstraat en de Jansstraat. De straten zijn autovrij en zijn een van de belangrijkste commerciële trekpleisters van het centrum. Naast vele kleine winkeltjes hebben de meeste grote winkelketens er een vestiging. Op loopafstand van de binnenstad is het Modekwartier gevestigd. Hier bevinden zich vijftig winkels en zeventig bedrijfsruimten op het gebied van mode en design.

 

De binnenstad van Arnhem is opgedeeld in 8 kwartieren, elk met een eigen karakter en een eigen icoon. De kwartieren zijn: Rijnkwartier, Rozetkwartier, Musiskwartier, Korenkwartier, Stationskwartier, Eusebiuskwartier, 7 Straatjes (kwartier) en het Janskwartier.

 

Arnhem is de standplaats van vele nationale en internationale bezienswaardigheden, waaronder het Nederlands Openluchtmuseum en dierentuin Koninklijke Burgers’ Zoo.

Oosterbeek

 

Oosterbeek, één van de mooiste dorpen van Nederland, kent een rijke historie die tot op de dag van vandaag sfeerbepalend is.

De prachtige natuur, het uitgebreide winkelaanbod en tal van bezienswaardigheden, zoals het Airborne Museum, maken Oosterbeek tot een plek waar het goed toeven is.

 

De Airborne Wandeltocht, die begin september wordt gehouden, trekt jaarlijks meer dan 45.000 bezoekers.

Elst

 

Elst is het grootste dorp van de Gelderse gemeente Overbetuwe.Elst is een zeer gewenste woonplaats. Dat komt onder meer door het winkelaanbod en de infrastructuur. Er is een eigen station en is centraal gelegen tussen Arnhem en Nijmegen. Dat dorpse karakter tussen twee steden trekt veel mensen aan.

 

Ook niet onbelangrijk, Elst heeft goede horeca. Je kunt hier iedere avond uit eten, zonder dat je twee keer per week hetzelfde eet. Ook de variatie in winkels wordt gewaardeerd. Elst kent veel eigen ondernemers, in plaats van ketens.

 

In Elst is het Galamapark te vinden. Ook is er in Elst het museum in en onder de Grote Kerk, waar resten van een Romeinse Tempel liggen.
Elke eerste maandag in September is er een paardenmarkt, een van de grootste van Nederland.

Velp

 

Statige villa’s, oude gebouwen, een levendig centrum en de groene omgeving bepalen de karakteristieke sfeer van het dorp Velp dat is ontstaan rond de kerk, de Oude Jan, de bijnaam van de Mattheuskerk. In het centrum van Velp is van alles te beleven, winkels, speciaalzaken, restaurants, terrassen en op donderdagochtend is er markt. Velp beschikt over een treinstation.

 

In heel Velp kunt u genieten van beeldende kunst in de openbare ruimte. Ook heeft Velp een watermolen die nog in werking is.

 

Velp was vooral een agrarische nederzetting met boerderijen en arbeiderswoningen; omgeven door diverse landgoederen, zoals Larenstein, Daalhuizen, Overbeek, Biljoen (met kasteel), Beekhuizen en Overhagen. Vanaf de 18e eeuw ging het accent steeds meer richting een woondorp. In het begin zorgden de hogere-inkomensgroepen voor het statige gezicht. De aanleg van het spoor zorgde rond 1865 voor uitbreiding van het dorp. De beek uit de Velper bossen is prachtig te volgen per fiets langs kasteel Biljoen tot aan de IJssel bij de Lathumseveerweg. In de bossen rondom Velp is een openluchttheater, De Pinkenberg, waar u in de zomer kunt genieten van toneelstukken en kindervoorstellingen.

 

Het huidige centrum, ook wel “Hart van Velp” genoemd, ligt aan de Hoofdstraat, de oorspronkelijk doorgaande weg van Arnhem naar Zutphen. Deze functie is inmiddels overgenomen door de A348. Samen met de Hoofdstraat vormen de Overtuin, Emmastraat, de Rozendaalselaan het gezellige en gevarieerde winkelgebied van Velp.

Dieren

 

Het dorp Dieren ligt als het ware ingeklemd tussen de IJssel en de Veluwe en is daarmee een prima uitgangspunt voor gevarieerde uitstapjes. In het dorp vindt u een aantal cafés en restaurants, een bloeiend winkelhart en aantrekkelijke speelplekken voor de jeugd. In het winkelcentrum is het beeld van Piet Pelle (op z’n Gazelle) te bekijken: hét symbool van de Gazelle-fietsenfabriek, die in Dieren staat.

 

Tot het begin van de 20e eeuw was er alleen het Dieren-Zuid zoals dat nu wordt genoemd. Vanaf de aanleg van de spoorlijn werd Dieren een vervoersknooppunt van mensen en goederen en breidde het dorp zich uit naar het noorden. Industrie en handel vestigden zich in het dorp. De groei zette zich na WO II explosief door.

 

In heel Dieren kunt u genieten van veel beeldende kunst in de openbare ruimte. De watersporter kan zich perfect vermaken op het Apeldoorns Kanaal. Dit kanaal is gesloten voor scheepvaart en dus veilig te bevaren met waterfietsen en kano’s. Voor kinderen is een dag in De Spelerij/De Uitvinderij of de Dierense Speeltuin een onvergetelijke ervaring. De pont over de IJssel -voor auto, fiets en wandelaar- vormt de verbinding met het stadje Bronckhorst, Doesburg en de Achterhoek. Ten zuidwesten van Dieren ligt het Landgoed Hof te Dieren. Binnen deze ommuurde wijngaard worden proeverijen en rondleidingen verzorgd.

Huissen

 

wapen van Huissen Meneer de Aankoopmakelaar Arnhem

Huissen of in het Huissens dialect Huusse is een stad en voormalige gemeente in de gemeente Lingewaard. De plaats heeft 19.570 inwoners, waarmee het de grootste kern van de gemeente Lingewaard is. Huissen verkreeg op zijn laatst stadsrechten in het jaar 1314. Het wapendier en symbool van Huissen is een zwaan.

 

Huissen is door de ligging tussen Arnhem en Nijmegen momenteel vooral een forensenstad met veel nieuwbouwwijken. Karakteristiek aan het oude centrum zijn vooral de markt en twee winkelstraten en een ruim aanbod aan eetgelegenheden, café’s en terrassen.0 inwoners, waarmee het de grootste kern van de gemeente Lingewaard is. Huissen verkreeg op zijn laatst stadsrechten in het jaar 1314. Het wapendier en symbool van Huissen is een zwaan.

Ede

 

De gemeente Ede bestaat uit de grotere woonkernen Ede, Bennekom en Lunteren en de kleinere dorpen Ederveen, Harskamp, De Klomp, Otterlo, Wekerom, Hoenderloo en een aantal buurtschappen. De gemeente Ede heeft verder veel natuur binnen de gemeentegrenzen; denk aan de Ginkelse Heide, Planken Wambuis en Het Nationale Park de Hoge Veluwe.

 

Stad of dorp? Ede heeft officieel geen stadsrechten maar voelt voor veel inwoners wel als een stad, met twee stations, een bioscoop, theater, ziekenhuis en nog veel meer voorzieningen. Een stad met dorpsgevoel of groot dorp: wij zijn er nog niet uit. Wat in ieder geval wél duidelijk is, is dat in Ede de gelukkigste mensen wonen. Maar liefst 89% van de inwoners van Ede betitelt zichzelf als gelukkig. Dit komt omdat relatief weinig mensen geen job of onvoldoende inkomen hebben, de woonomgeving prettig is, de inwoners genieten van de rust in Ede en er voldoende ruimte is voor recreatie. De gezondheidszorg is bovendien ook goed op niveau in Ede.

 

Ede ligt op de westflank van de Veluwe en de natuur is dan ook nooit ver weg. Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt in de gemeente Ede en ook de Ginkelse Heide bij Ede trekt jaarlijks heel wat bezoekers. Op de heide staat de Schaapskooi, waar een herder met kudde te vinden is. Hier vindt ook jaarlijks het Schaapscheerder feest plaats. In september zijn de luchtlandingen van de Airborne jaarlijks te vinden op de Ginkelse Heide bij Ede.

Als je op zoek bent naar rust en ruimte, ontdek dan ook het prachtige Landgoed Kernhem in het noorden van Ede. Onderweg passeer je prachtige, oude boerderijen. Landgoed Hoekelum inclusief Kasteel Hoekelum zijn ook de moeite waard, tussen Ede en Bennekom. Ook cool: De Goudsberg, het middelpunt van Ede. De bodem zit hier vol archeologische schatten.

De laatste week van augustus staat altijd in het teken van de Heideweek, waarbij er naast feesten en evenementen in Ede-stad ook de omliggende dorpen feest vieren. Zo is er de Oud-Lunterse Dag in Lunteren en Vlegeldag in Bennekom. Verder is Ede overwegend christelijk en heeft de plaats een veelheid en verscheidenheid aan kerken.

Wageningen

 

Stad en gemeente, strategisch gelegen aan de weg Arnhem-Utrecht op de overgang van de Wageningse Berg naar de Gelderse Vallei. In 1263 kreeg Wageningen stadsrechten.

 

De stad telt ca 40.000 inwoners van wie vele duizenden student zijn. De Wageningse Universiteit (WUR) en aanverwante instellingen tellen zo’n 7.400 werknemers, van wie overigens minder dan 40% woonachtig is in Wageningen.

 

Dankzij de universiteit staat Wageningen in de top 3 van steden met de meeste nationaliteiten ter wereld. Op 1 staat Amsterdam met 177 nationaliteiten, dan komt Antwerpen met 164 nationaliteiten en dan Wageningen met 160, nog voor New York.

 

Hotel de Wereld in Wageningen is wereldberoemd. Want hier ondertekenden de Duitsers op 5 mei 1945 de capitulatie en daarmee was de Tweede Wereldoorlog voor Nederland voorbij. Nog steeds is Wageningen jaarlijks het decor van een uitbundig bevrijdingsfestival. Prins Bernhard heeft tot zijn dood het defilé in Wageningen afgenomen.

De gemeente heeft drie woonkernen: Wageningen, Wageningen-Hoog en Nude.

Zutphen

 

Zutphen ligt in het noordoosten van de provincie Gelderland. De stad is gelegen aan de rivier de IJssel aan de monding van de Berkel. Doorgaans wordt Zutphen nog net als de ‘poort’ tot de streek de Achterhoek gerekend.

 

De trotse Hanzestad Zutphen heeft eigenlijk alles wat kleine steden hebben die je ook weleens in het buitenland tegenkomt. Gezellige kleine straatjes, cultuur en rustige groene hofjes. Je hebt genoeg keuze aan winkels, terrasjes en horeca. Zutphen is in omvang niet heel groot maar misschien zorgt juist dat wel voor de aantrekkingskracht. Zutphen is een van de oudste steden van Nederland.

 

Zodra je de stadspoorten van Zutphen binnen gaat, stap je in een andere wereld. Talloze historische panden, groene hofjes midden in het centrum, kleurrijke steegjes, unieke boetieks & speciaalzaken én volop kunst en cultuur.

 

Zutphen heeft als bijnaam de Torenstad. Naast een paar grote torens die je al van verre ziet en de skyline van de stad vormen, zijn er ook tal van kleinere torens.

 

Zutphen is een stad voor mensen die op zoek zijn naar kwaliteit van leven. Hier een woning kopen betekent rust, ruimte en waar voor je geld. Dat Zutphen niet direct aan de snelweg ligt, maakt het mogelijk te onthaasten. Dankzij goede verbindingen via weg en spoor ben je toch verrassend snel in Nijmegen, Zwolle, of de Randstad en weer terug terwijl Duitsland om de hoek ligt.

Apeldoorn

 

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe. Apeldoorn staat bekend om zijn stadsparken en zijn ‘groene’ karakter. Kenmerkend is de Apeldoornse huisjes-structuur met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw.

 

Apeldoorn is een fijne gezinsstad waar je lekker kunt wonen, werken, leren, opgroeien en oud worden. Gezinnen zijn belangrijk, ze zijn een motor voor de gemeente. Door te investeren in gezinnen en kinderen investeren ze in de eigen toekomst. Als gezinsstad hebben ze aandacht voor opgroeiende kinderen, maar ook voor ouders, jongeren en ouderen in de stad. Daarbij biedt Apeldoorn zowel voor haar bewoners, toeristen en zakelijke bezoekers vele evenementen en festivals. Van WK Beach, de Giro tot het drakenbootfestival, Roots in the Woods en het TROS muziekfeest op het plein, er is voor elk wat wils.

 

Apeldoorn heeft een veelzijdig horeca- en winkelaanbod in de binnenstad en kent een aantal bekende grote attracties zoals de Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo en het Coda-Museum. Maar ook op het gebied van cultuur en sport trekt Apeldoorn met bijvoorbeeld de Bioscoop, Theater Orpheus, Poppodium Gigant en Omnisport vele bezoekers.